fbpx
Logo - Bryan Seton

Wat is business coaching?

Table of Contents

Wat is business coaching en waarom heb je het echt nodig?

Er wordt mij regelmatig gevraagd wat is een business coach en waarom heb je deze dus nu echt nodig. Dit probeer ik hieronder zo objectief als mogelijk uit te leggen. 

Business coaches helpen ondernemers en professionals om op verschillende manieren te groeien. Ze ontvangen betalingen en werken meestal volgens een vast schema (strategie) om bruikbare feedback, persoonlijk advies en groeiplannen voor hun klanten te delen. Om de omzet van het bedrijf te verhogen. Hun carrière te versnellen of de groei van het bedrijf te vergroten. 

Als ik ‘business coach’ zeg, kun je je mogelijk een flauwe motiverende spreker, een koude hotel conferentieruimte en even sombere koffie voorstellen. Maar juist business coaching kan de grootste investering zijn die je in jouw carrière of bedrijf doet.

Of je nu een ondernemer bent die moeite heeft met opschalen of een ondernemer die niet zeker weet wat de volgende stap is. Een juiste bedrijfscoach kan je op een lucratieve weg naar succes helpen.

“A Coach is someone who tells you what you don't want to hear, who has you see what you don't want to see, so you can be who you always knew you could be". - Tom Landry

boord waar je coaching projecten op kan schrijven

7 redenen waarom je Business Coach een zou willen:

1 – Een business coach is de ultieme verantwoordingspartner, om je op de goede weg te houden.

2 – Business coaches zijn typisch deskundige ondernemers die weten wat er nodig is om een bedrijf succesvol te maken.

3 – Een business coach is er bij het opstellen van een reeks strategieën en actieplannen die zijn ontworpen om jouw bedrijf, ertoe aan te zetten deze doelen te bereiken en je te helpen bij het omgaan met eventuele uitdagingen onderweg.

4 – Het einddoel is niet alleen een beter bedrijf, maar ook een beter leven met meer duidelijkheid en een doel (purpose!)

5 – Business coaches fungeren als klankbord en houden je indien nodig een spiegel voor om jouw zakelijke en persoonlijke blinde vlekken te benadrukken.

6 – Een goede coach helpt je te herkennen waar jouw bedrijf en jouw rol daarin niet in overeenstemming zijn met jouw natuurlijke talenten, kernwaarden en visie voor jouw leven. 

7 – Business coaches gebruiken een aantal beoordelingsinstrumenten om je te helpen deze sterke en zwakke punten te identificeren en er meer over te leren. 

Business coaches stellen uitvoerbare plannen op.

Proactieve ondernemers proberen te begrijpen waarom het bereiken van bedrijfsgroei doelstellingen voor hen persoonlijk belangrijk is, en de impact die dit op hun leven zal hebben. De ondernemer bepaalt immers uiteindelijk de snelheid en passie waarmee het doel (indien ooit) wordt behaald. Als het niet gekoppeld is aan de persoonlijke dromen, doelen en plannen van de ondernemer voor zichzelf, is er geen brandende reden waarom het bereiken van dat bedrijfsdoel cruciaal is.

Na duidelijk te hebben gemaakt waar een ondernemer zijn bedrijf naartoe wil brengen, helpt business coaching bij het plannen en prioriteren van de doelen en strategieën die nodig zijn om het bedrijf dichter bij het doel te brengen. Een bedrijfscoach zal regelmatig, wekelijks of maandelijks, de ondernemer ontmoeten om hen op het goede spoor te houden van de afspraken die tijdens de vorige coachingsessie zijn gedaan.

Tot slot!

Coaches hebben doorgaans jarenlange ervaring die ze naar de tafel brengen. Ze helpen eigenaren erachter te komen wat hun doelen zijn en maken een routekaart om deze te bereiken. Hun kijk op het bedrijf kan eigenaren helpen te zien welke items slechts taken zijn en welke langetermijndoelstellingen.

Wanneer je overweegt te investeren in business coaching. Moet je nadenken over je rendement op jouw investering en of het rendement dat de kosten rechtvaardigt of niet. 

Als je overweegt om gebruik te maken van de diensten van Bryan Seton, neem dan contact op; info@bryanseton.com 

Gerelateerde Posts

Business Coaching, Carrière & Business, Lifestyle
Business Coaching, Carrière & Business