fbpx
Logo - Bryan Seton

Iedereen is tegenwoordig coach of consultant!

Table of Contents

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig een coach of consultant is. Overal waar je kijkt, zie je mensen die zichzelf aanprijzen als experts op allerlei gebieden. Eigenlijk heb ik dat al de laatste 5 jaar! Maar weet je waarom zoveel van deze coaches en consultants het niet redden?

Het ondernemerschap is een totaal andere wereld.

Plotseling draag je meerdere petten: die van marketeer, salespersoon, content creator, service desk, strateeg, bedenker van je service of dienst, boekhouder, administrateur en promoter. Het is een hele klus, en niet iedereen is hiervoor geschikt. Het valt zwaar, en dat begrijp ik maar al te goed.

Twijfels en onzekerheden zijn menselijk.

De coaches die ik train, worstelen vaak met twijfels en onzekerheden. Een social media post die niet aanslaat, een gebrek aan klanten, het zijn slechts enkele voorbeelden van uitdagingen waar ze mee te maken krijgen. Soms overwegen ze zelfs om te stoppen en denken ze, “misschien is dit toch niets voor mij”.

Wat wil je nou echt?

Maar als ik ze dan vraag, “wat wil je nou echt?”, komt het antwoord steevast naar boven: “Ik word blij om mensen te helpen”. En dan vraag ik, “wat als je mensen helpt en hiervoor betaald krijgt, wat dan?”. Dan lichten hun ogen op en zeggen ze, “jaaaa, dit is wat ik wil, dit is mijn droomleven”.

Het geheim? 

Het antwoord is simpel, maar krachtig: een ondernemer geeft NOOIT op! Het draait allemaal om mindset.

Welke mindset heb jij?

Is jouw mindset gericht op groei, ontwikkeling en doorzettingsvermogen? Sta je open voor nieuwe ideeën, leer je van tegenslagen en blijf je altijd streven naar succes? Dan heb je de mindset van een winnaar, klaar om je droomleven te verwezenlijken.

Fixed Mindset:Growth Mindset:
* Passieve houding: “Ik wacht af tot er iets gebeurt in plaats van proactief actie te ondernemen.”* Proactieve benadering: “Ik zoek voortdurend naar kansen en neem actief stappen om mijn doelen te bereiken.”
* Beperkte visie: “Mijn manier van coachen is de enige juiste manier, andere benaderingen zijn niet de moeite waard.”* Open voor diversiteit: “Ik waardeer verschillende perspectieven en ben bereid om te leren van anderen, zelfs als ze anders denken dan ik.”
* Negatieve zelfspraak: “Ik ben niet goed genoeg om succesvol te zijn, dus waarom zou ik het proberen?”* Positieve zelfspraak: “Ik geloof in mijn capaciteiten en weet dat ik kan groeien en succesvol kan zijn met de juiste inzet.”
* Gebrek aan aanpassingsvermogen: “Ik houd vast aan oude methoden, zelfs als de wereld om me heen verandert.”* Flexibiliteit en veerkracht: “Ik pas me aan aan veranderingen en zie tegenslagen als tijdelijke uitdagingen die ik kan overwinnen.”
* Weerstand tegen verandering: “Dit is hoe ik altijd al heb gewerkt, waarom zou ik veranderen?”* Omarmt verandering: “Verandering is de enige constante, ik ben bereid om nieuwe benaderingen en ideeën te omarmen.”
* Gebrek aan verantwoordelijkheid: “Als mijn coaching niet werkt, ligt dat aan de markt of aan mijn klanten, niet aan mij.”* Neemt verantwoordelijkheid: “Als iets niet werkt, kijk ik eerst naar mezelf en vraag me af wat ik anders kan doen.”
* Beperkte kijk op succes: “Ik meet mijn succes aan materiële zaken zoals geld en status, niet aan persoonlijke groei of impact.”* Definieert succes op verschillende niveaus: “Ik meet succes niet alleen aan financiële resultaten, maar ook aan persoonlijke ontwikkeling, klanttevredenheid en impact.”
* Angst voor falen: “Ik vermijd nieuwe uitdagingen omdat ik bang ben om te mislukken.”* Ziet falen als een leermogelijkheid: “Als ik faal, zie ik dat als een kans om te leren en te groeien, niet als een eindpunt.”

Het mooie van de mens is dat we in staat zijn om te veranderen, ons aan te passen. Hopelijk heb je geen Fixed Mindset, en anders, verander het.

Dit is mijn mooiste en simpelste quote ooit. “For things to change, you need to change first”, Jim Rohn

Een man die bij zonsondergang op een pad in het water staat.

Ik weet van mezelf als ik nog geen succes heb, dan moet ik veranderen. Keer op keer, en geloof me dat ik veel tegenslagen heb gehad en dat maakt me iedere keer sterker. Ik heb mijn missie en ben er nog lang niet, maar ik ga NOOIT opgeven.

Als je denkt, ik wil ook knallen en succes maken, maar loopt vast of het gaat te langzaam, neem dan hier contact met me op. 

Gerelateerde Posts

Carrière & Business, Coach Ontwikkeling