fbpx
Logo - Bryan Seton

De 6 grootste problemen voor eigenaren van kleine bedrijven!

Table of Contents

De 6 grootste problemen voor eigenaren van kleine bedrijven

Soms is er alles voor nodig om uw ‘kleine onderneming’ de status van ‘groot bedrijf’ te krijgen. Je zult moeten leren om die groeipijnen te verdragen, want dat is wat ONDERNEMERS doen. 

1. Gebrek aan goede marketing

Een van de grootste zakelijke problemen waarmee kleine bedrijven worden geconfronteerd, is het gebrek aan goede marketing. Wanneer u uw bedrijf opricht, krijgt u geen notitieboekje waarin alle A-Z’s van marketing- en marketingstrategie voor uw bedrijf worden uitgelegd. Het is erg belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid concurrentie die je daarbuiten hebt, aangezien ze je verwachtingen elke dag overtreffen EN HET ZAL ZULLEN!

Je moet marketing leren om mensen te laten weten dat je bestaat – en je bent hier om hun problemen op te lossen.Online marketing, offline, sociaal, direct en meer, marketing is er in alle soorten en maten.

Een van de meest effectieve marketingtechnieken om deze uitdaging voor kleine bedrijven op te lossen, is influencermarketing. Hiermee kunt u uw doelgroep bereiken door influencers op sociale media te vinden en ermee in contact te komen.

2. Klanten werven en behouden

Gandhi onthulde het belang van klanten nog voordat de moderne marketingdefinities werden uitgelegd: “Een klant is de belangrijkste bezoeker op ons terrein. Hij is niet afhankelijk van ons. We zijn afhankelijk van hem. Hij is geen onderbreking in ons werk. Hij is het doel ervan. Hij is geen buitenstaander in ons vak. Hij maakt er deel van uit. We bewijzen hem geen dienst door hem te dienen. Hij bewijst ons een plezier door ons daartoe de gelegenheid te geven. ” Als u deze waardevolle offerte in overweging neemt, krijgt u de verantwoordelijkheid om uw klanten op elk willekeurig moment bij te wonen. Klanten blijven als er voor ze gezorgd wordt. Elke klant moet uw prioriteit zijn, zelfs als ze u niet veel betalen.

Door vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij uw klanten, kunt u ze behouden. Marketing en promotie van uw product of merk zal u zeker nieuwe klanten opleveren, maar het is niet het enige debat hier. Alleen degenen die bij u komen logeren, zullen uw droom waarmaken. Uw klanten betalen niet als u hen uw drukke agenda oplegt.

bestaande customers behouden en nieuwe klanten welkom heten

3. Beheer van geld

Letterlijk: een sterke cashflow kan uw bedrijf draaiende houden. Het is een van de belangrijkste ingrediënten om in gedachten te houden terwijl u de financiële top wilt bereiken, vooral met uw bedrijfsinkomsten om ervoor te zorgen dat u succesvol opereert.

Cashflow is een van de grootste problemen voor kleine bedrijven wanneer u niet efficiënt met uw rekeningen werkt of niet genoeg inkomsten genereert van uw klanten. Je moet geld niet als een dwaas uitgeven, maar een bedrijf runnen uit angst werkt nooit. Het lijkt zeer tegenstrijdig, maar dat soort denken kan uw bedrijf daadwerkelijk bundelen.

Zelfs als u genoeg geld van uw klanten ontvangt, zult u waarschijnlijk naar beneden gaan in die inkomstengrafiek als er geen geldbeheer is. Er zijn multitalenten die budgetten kunnen creëren, btw kunnen berekenen, online facturen kunnen genereren en hoogstwaarschijnlijk helpen om zich strategisch en ontspannen te voelen.

4. Online aanwezig zijn

Het valt niet te ontkennen: iedereen is aanwezig op sociale media. Als u en uw bedrijf online niet aanwezig zijn, mist u al een enorm stuk taart dat op u wacht om het te nemen.

Om uw bedrijf te ondersteunen, heeft u mensen nodig die over u weten, heeft u mensen nodig die hun mening geven over wat u doet en hoe u doet. Er is geen betere plek dan internet om uw naamsbekendheid te verspreiden. Het is een onmiskenbare kans voor u om waardevolle inhoud met uw publiek te delen. Dit zal ook uw marketing bedrijfsproblemen oplossen. INHOUD IS NIET ALLEEN TEKST, uw online aanwezigheid zal u naar nieuwe kansen en markten brengen, een groter publiek en een groter klantenbestand en vooral de loyale connecties.

Begin met het opbouwen van uw bedrijf op sociale media. Ondernemers, leiders en trendsetters halen elkaar in. Geloof me, mensen zijn geobsedeerd door groei en er is geen reden meer voor jou om dat niet te zijn.

Tijd management

5. Time Management

Hoewel de tijd oneindig is, zijn de uren van een dag dat niet. Het runnen van een bedrijf zal u inderdaad uitputten en meer tijd in beslag nemen dan verwacht. Als ondernemer en eigenaar van een klein bedrijf ben je uiteindelijk een multi-tasker en verzorger van alle kleine bedrijfsproblemen.

Dit is een veel voorkomende ervaring voor 90% van de bedrijfseigenaren die er zijn.Als u geen moeite doet om uw tijd te beheren, zullen uw knieën knikken en zal uw bedrijf het moeilijk hebben om daarmee te corresponderen.

Je tijd komt al te kort in deze snel veranderende competitieve wereld. Degenen die rigide met de tijd omgaan, zijn degenen die het verschil maken.

6. Social Media Management Tools

Om als eigenaar van een klein bedrijf op de hoogte te blijven, moet u zich concentreren op uw online aanwezigheid en uw bedrijf op de hoogte houden. Het negeren van dit feit kan een van uw kleine bedrijfsproblemen zijn.

Groeien op sociale media is geen voetbalwedstrijd van één dag. Het zal veel van je tijd kosten om resultaten te genereren, maar je kunt niet al je tijd besteden aan alleen maar groeien op sociale media, omdat je veel andere taken moet afhandelen.

Het gebruik van de juiste tools voor social media management zal een hoop tijd besparen. 

Social media voor small business eigenaren

Tot slot!

Het is zonde om je tijd aan alles te besteden. Focus op bovenstaande 6 onderdelen en maak hier een balans ins. Zet een streep door je agenda om deze 6 onderdelen iedere week door te nemen. 

Gerelateerde Posts

Business Coaching, Carrière & Business, Lifestyle
Business Coaching, Carrière & Business